Chain Mail

Chain mail is de techniek die al in de middeleeuwen gebruikt werd voor het maken van maliënkolders voor ridders. Ringetje voor ringetje werden deze in elkaar geweven om de ridders een goede bescherming te geven in de strijd.

De techniek die toen puur functioneel was, wordt tegenwoordig nog steeds toegepast voor het maken van bijzondere sieraden. Wil je zelf ook leren om via deze bijzondere techniek sieraden te maken? Dat kan nu in een workshop bij Xtas! In de workshop leer je zelf een mooie armband maken in een van de vele patronen.
Afhankelijk van hoe handig je bent, kan je wellicht ook twee patronen in een avond aanleren. Als je de armbanden niet af krijgt op de avond zelf, krijg je uiteraard de materialen mee naar huis om ze thuis af te kunnen maken.
chain2

Deze workshop is alleen te boeken voor maximaal twee personen tegelijk, om een goede begeleiding mogelijk te maken.
Ook is het mogelijk om de workshop individueel te boeken.

 

 

Een workshop duur ongeveer 2,5 uur. De workshop is bij mij thuis te volgen of in overleg op locatie. Kosten: €25,00 voor een individuele workshop. Bij twee personen €20,00 per persoon.

chain1


Voor chain mail heb je twee speciale tangetjes nodig. Deze kan je tijdens de workshop uiteraard van mij gebruiken.
Wil je zelf een paar hebben om thuis verder te kunnen experimenteren, dan kan je bij mij een paar tangetjes aanschaffen voor €10,00.